100 TL ve üzeri alışverişinizde KARGO BEDAVA!

0

Saç Dökülmesini Azaltan Sebze ve Meyveler

Dec 31, 2021
0 Yorumlar

Saç Dökülmesini Azaltan Sebze ve Meyveler

Uzmanlar günlük belli sayıdaki saç dökülmesinin normal olduğunu söylese de, saçların canlılığını ve dolgunluğunu yitirecek düzeydeki dökülmelerin nedeni mutlaka araştırılmalıdır. Vitamin ve mineral eksikliğinden doğrudan etkilenen saç kökleri, saç dökülmesinin erkek ve bayanlarda şıkça görülmesine neden oluyor.

Strese bağlı saç dökülmeleri ise erkeklerde kelliğe kadar uzanırken, dış görünüşüne önem veren kadınların sürekli bakım ve onarım maskeleri ile saç bakımına daha özen göstermelerini gerektiriyor. Sağlıklı beslenmek canlı olan kıl köklerinin desteklenmesini sağlıyor. Bu nedenle dışardan saç bakımı yaparken, içerden de saç köklerini beslemek için sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye öncelik verilmelidir.

Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Hava kirliliği, stres, hormonal yapı ve genetik faktörler gibi birçok neden saçların dökülmesi için gösterilebiliyor. Hali hazırda zaten saç dökülmesi sebepleri için genetik yatkınlığa sahip olan kişilerin vücuttaki vitamin ve minerallerin eksik olması dökülmenin neredeyse avuç avuç olmasına neden oluyor. Demir ve kansızlık gibi sağlık sorunları da saçların normalden fazla dökülerek saçların seyrekleşmesinde önemli rol oynuyor.

Dış etkenlere bağlı oluşan dökülmeler için ne kadar saç bakımı serumu yapılsa da yetersiz gelebilir. Sorunun kalıcı olarak çözülmesi ve dökülmeyen saçlara sahip olmak için beslenme konusun kaliteli ve dengeli olmasına özen göstermek gerekiyor.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Sebzeler

Saç dökülmesi doğru müdahale ve tedavi ile büyük ölçüde sorun olmaktan çıkan durumlardan biridir. Yeşil yapraklı sebzelerin vücuda olan faydaları saymakla bitmezken, kan hücrelerinin sayısını artıran ıspanak, pazı ve pırasa gibi sebzeler dinamik bir bedene sahip olarak, dolaylı yoldan saçlarında güçlü olmasına katkı sağlıyor.

Günde 100 tele kadar saçın dökülmesi uzmanlar tarafından normal kabul ediliyor. Bu sayının bariz şekilde üzerinde olduğu kişilerin saç dökülmesi tedavisine ihtiyacı vardır. Yetersiz beslenme kaynaklı dökülme yaşayan kişilerin birde stresli bir yaşama sahip olmaları dökülme oranını katlayacaktır. Uzun süre ihmal edilen saçların toparlanma süreci yapılan bakımlara bağlı olarak değişiyor.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Meyveler

A ve E vitamini eksikliği özellikle kadınlarda saç dökülmesi yapıyor. Saç bakımı adına eczanelerden alınan vitamin içerikli ampullerin şampuanlara karıştırılarak kullanılması, yaygın olarak bilinen saç bakımı uygulamasıdır. Bu vitaminleri takviye olarak almak yerine A ve E vitaminleri bakımından zengin elma ve havuç gibi meyvelerle tamamlamakta mümkündür.

Saçlara dışarıdan uygulanan bakım maskeleri anlık olarak canlı ve sağlıklı saçlara sahip olmayı mümkün kılar. Vakitsizlikten saçlarına gereken özeni gösteremeyen kişiler içerden tedavi niyetiyle mevsiminde meyve tüketmeleri uzun vadede dökülmeyen saçlara kavuşturacaktır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Hamilelik ve lohusalık gibi süreçlerle hormonal dengeleri sık sık değişen kadınlarda saç dökülmesi en şık karşılaşılan sorundur. Bu dönemlere ek olarak diğer tetikleyici unsurlar en önem verilen aksesuar olan saçların dolgunluğundan ödün vermeye neden olabiliyor.

Saçların sıkça kimyasal bakım ve boya malzemelerine maruz kalması saç derisinin olumsuz etkilenerek köklerin zayıflayıp dökülmelere sebep olmasına yol açıyor. İlk etapta zararsız gibi görünen uygulamaların en az 3 ay içerisinde olumsuz etkilerini görmek mümkün oluyor. Saçların eskiye dönmesi ise yaklaşık 1 yıla kadar uzanıyor.

Dış görünüşüme önem vereceğim derken kadınların birçoğu şok diyetlerle vücut ve saç sağlığını tehlikeye atıyor. Vücuttan aldığı vitaminlerle beslenen saçların zayıflamak uğruna uzun süre vitaminsiz kalmaları çoğu zaman kaş ve kirpik dökülmesi ile de karşı karşıya bırakıyor.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç dökülmesini en az kadınlar kadar erkeklerde dert ediyor ve bakım ürünlerini destek amacıyla tercih ediyor. Topluluğumuzdaki birçok erkekte görülen genetik faktörlere dayalı dökülmeler saç bakım yağı ve diğer tedavi yöntemleri ile tamamen durdurulmasa da azaltılabiliyor. Kadınlarda da bölgesel olarak saçların dökülmesi erkek tipi dökülme olarak adlandırılıyor ve ergenlik döneminde olan genç kızların yetersiz beslenmesi ve aşırı stres gibi durumlarda kendini gösterebiliyor.

Erkeklerde görülen saç dökülmesi ailenin diğer üyelerinde kellik gibi kalıtsal nedenlere dayalı değilse, kullanılan saç şekillendiricilerin kullanımı bir süre azaltılmalıdır. Yine sağlıklı beslenmeye çıkan saç sağlığı noktasında, sağlığına önem verenlerin mutlaka vitamin ve mineral bakımından zengin olan et, balık ve tavuk gibi yiyeceklerle beslenmeleri öneriliyor.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Ürünler

Saç dökülmesinin hemen durmasını isteyenler kozmetik ürünlerine yönelerek en etkili ürünü arıyor. Bitkisel içerikleri ile bilinen pek çok şampuan ise saç dökülmesinin azalmasına yardımcı oluyor. Kullanılan ürünler elbette fayda sağlayacaktır ancak öncelikle sorunun kaynağını bulmak, saç sağlığında süreklilik elde etmeyi sağlayacaktır. İçerdiği faydalı bileşenleri ile saç bakımında öncü nitelikteki Capoxil erkek saç bakım solüsyonu, saçların aşırı dökülmesinde mucizevi etki yaratıyor.

Erkek ile kadınların hormonal ve saç yapılarındaki farklılık nedeniyle Capoxil kadın saç bakım solüsyonu kadınların uzun ve bakımlı görmek istedikleri saçları için tercih edebilecekleri bir üründür. Piyasada çok sayıda saç dökülmesini önlediğini iddia eden şampuan ve bakım ürünleri olsa da, etkisi kanıtlanmış olan solüsyon ile ilk kullanımdan itibaren dökülmenin azaldığını fark etmek mümkündür.

Dökülmeyen Saçlar İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Dökülmeyen saçlara sahip olmak erkek kadın herkesin hayalidir. Bunu gerçekleştirmek ise bazı püf noktalarına dikkat etmeyi gerektiriyor. Saçların sağlıklı uzamasında da etkin role sahip olan saç dökülmesi, aksi durumlarda dökülmenin durması için sık sık saçların kısaltılmasına neden oluyor.

Gündelik iş yaşamında stres ile baş başa kalan erkeklerde saç dökülmesi ile sıkça karşılaşıyor. Bunun önüne geçmek veya azaltmak adına, uykunun kalitesini artırmak, demir ve çinko bakımından zengin gıdalarla beslenmek ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları bırakmak işe yarıyor.

Günümüzün kronik rahatsızlığı haline gelen kansızlık ve demir eksikliği de en çok saçları olumsuz etkiliyor. Ispanak, yeşil mercimek, brokoli ve diğer bakliyat ürünleri eksilen demir depolarının dolmasında etkili olan besinlerdir. Yaşam koşturmacası içinde öğünlerin atlanması ve fast food tarzı beslenmek bedenimizde saç dökülmesi ile sinyal veriyor.

Her Gün Saçları Yıkamak Dökülmeyi Önler mi?

Saç derisini temiz tutmak elbette kıl köklerinin rahat nefes alarak büyümelerini sağlar. Ancak bu noktada kadın ve erkeklerin yaptığı en büyük yanlış dökülmeyi önlemek amacıyla her gün saçların yıkanmasıdır. Gün aşırı ya da saç tipinin uygunluğuna göre bu sürenin uzatılması doğal olarak saçların nemlenmesinde canlılığını koruması için gereklidir. Her gün saçları yıkayarak saç bakım solüsyonu kullanmak sanılanın aksine saçların sürekli kurutma ve tarama gibi işlemlerle daha çok yıpranıp dökülmesine neden oluyor.

Durmayan Saç Dökülmesi Önemsenmeli mi?

Mevsimsel geçişler, üzüntü ve hormonal yapı saç dökülmesinin en bilinen sebepleri arasında yer alıyor. Bunların dışında iç hastalıkların birçoğu da saç dökülmesinin en önemli sebepleri oluyor. Aylarca süren ve yapılan tüm bakımlara rağmen durmayan saç dökülmeleri bu nedenle önemsenmelidir.

Hipotiroidi olarak bilinen, tiroid bezlerinin normalden az çalışması hormonla olarak en çok kadınların saç dökülmesini yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Düzenli ilaç kullanımı ile kontrol altına alınan bu hastalık, hasar bıraktığı ileri evrelerde saç köklerinin kalıcı olarak olumsuz etkilenmesi ile saç dökülmesinin durmama noktasına gelmesine neden oluyor.