100 TL ve üzeri alışverişinizde KARGO BEDAVA!

0

Saç Dökülmesi Tipleri

Dec 24, 2021
0 Yorumlar

Saç Dökülmesi Tipleri

Saç dökülmesi hem erkekler de hem de kadınlar da en sık görülen sorunlardan biridir. Capoxil erkek saç bakım solüsyonu son zamanlar da en çok kullanılan ürünler arasında yer alır. Saç dökülmesinin pek çok farklı sebebi ve tipi vardır. Bu sebeplere uygun olacak önlem ve çözümler bulunur ise kısa sürede saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırmak mümkün olur. Saç dökülmesinin şekline ve yoğunluğuna bağlı olarak tipleri de söz konusu olmaktadır.

En sık karşılaşılan saç dökülmesi erkek tipi saç dökülmesi olmaktadır. Saçlar genellikle genetik faktörlü olarak dökülme gösterirler. Aynı zaman da günlük bakımların yapılmaması sonucunda da saç dökülmesi gibi sorunlar meydana gelmektedir. Saç dökülmesini bir anda durdurmak mümkün olmayabilir. Bu sebeple düzenli bakım yaparak dökülmeyi önleyebilirsiniz. Capoxil kadın saç bakım solüsyonu da dökülme konusun da son derece etkili bir yol olmaktadır.

Saç Neden Dökülür?

Saç dökülmesinin birbirinden farklı pek çok sebebi söz konusu olmaktadır. Saç dökülmesinin yaşanmaya başlaması ile birlikte insanlar çözüm yolu aramaya başlamaktadır. Bu çözümler genellikle bakım yönünde olan çözümler olmaktadır. Kadınlarda saç dökülmesi çevresel faktörlerden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Bu sebeple de çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilmek için pek çok farklı bakım yöntemi mevcut olmaktadır. Bundanlar en önemlisi saça ihtiyacı olan nemi sağlamaktadır. Saç kökleri neme ihtiyaç duyarlar.

Bu nemi karşılamadığınız zaman saç kökleri beslenemez ve dökülme durumu ortaya çıkmaya başlar. Günlük ya da haftalık maskeler ile en etkin olan sonucu elde edebilirsiniz. Saçları tararken açıcı bir sprey kullanmamak hem saçların dökülmesine sebep olur hem de kırılmasına sebep olur. Bu yüzden mutlaka saçı besleyen açıcı krem ya da spreylerin kullanımına özen gösterin. Erkeklerin de aynı şekilde düzenli olarak saç maskesi ve saç kremi kullanması gerekmektedir.

Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Saç dökülmesinin birbirinden farklı pek çok sebebi mevcut olmaktadır. Bu sebepler son zamanlar da daha belirgin olacak şekilde ortaya çıkmaktadır. Özellikle genetik faktörler en etkili olan saç dökülme sebepleri arasın da yer almaktadır. Genetik olarak saç dökülmesine meyilli olan saçlara pek çok bakım yapılsa da dökülmeyi ortadan kaldırmak mümkün olmaz.

Bu kişilerin mutlaka uzman bir hekime başvurarak bu şekil de tedavi edilmesi gerekmektedir. Diğer bir sebebi ise çevresel faktörler olmaktadır. Sürekli olarak güneş altında olan saçlar bir süre sonra yıpranmaya ve doğal yapısını kaybetmeye başlar. Bu sebeple saçlarınızı yaz aylarında güneşten korumanız gerekir.

Aynı zaman da nemsiz kalan saçlar da dökülme sorunu ile karşı karşıya kalırlar. Bu sorunu da ortadan kaldırabilmek açısından mutlaka düzenli olarak saçları nemlendirmek gerekir. Böylece saçın ihtiyaç duyduğu nemi tam olarak sağlamış olursunuz. Saçlara düzenli bir şekil de bakım yapmamak da saç dökülmesinin sebeplerinden bir diğeri olmaktadır.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Nasıl Olur?

Erkeklerde saç dökülmesi en az kadınlar kadar sık bir şekilde ortaya konmaktadır. Erkeklerin saç dökülmesi genel olarak genetik faktörlü olacak şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple ilk olarak saç dökülmesinin sebebini öğrenip daha sonra buna uygun olacak şekil de tedavi şeklini kullanmak gerekir. Genetik faktörlü olarak saç dökülmesi yaşanıyor ise ilk olarak saç dökülmesini durdurmak için uzmana bir hekime başvurmak gerekir.

Genetik saç dökülmesi hatta kaş ve kirpik dökülmesi kişisel bakımlar ile ortadan kalkmaz. Bu yüzden çok ciddi bir durum olmaktadır. Erkekler de yaşanan bu saç dökülmesi genel olarak kellik ile sonuçlanmaktadır. Erkekler de yaşanan diğer bir saç dökülme sebebi de düzenli olarak nem bakımının yapılmaması olmaktadır. Bu konuda da dikkatli davranmak gerekmektedir.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Hem erkekler de hem de kadınlar da en sık karşılaşılan saç dökülme tipi erkek tipi saç dökülmesi olmaktadır. Saç dökülmesi sebepleri genel olarak genetik faktörlü olarak ortaya çıkmaktadır. Bu saç dökülme tipi genel olarak erken yaşta ortaya çıkar ve uzun bir süre devam eder. Kesin bir tedavi söz konusu olmaz ise kellik gibi bir sorun ortaya çıkar. En tehlikeli olan saç dökülme tipleri arasın da yer almaktadır.

Genel bakım ve beslenme ile bir süreliğine saç dökülmesini durdurmak mümkün olmaktadır. Fakat uzun süreli durdurmak için daha etkin olan bir yöntem tercih edilmelidir. Saç bakımı düzenli bir şekilde yapıldığı zaman saçların köklerinde onarılma durumu yaşanmaya başlar. Fakat düzenli bir saç bakımını yapmazsanız bu defa çok ciddi bir dökülme ile karşı karşıya kalırsınız.

Alopesi Areata Saç Dökülme Tipi Nedir?

Hem erkek hem de kadınlar da eşit olarak görülen diğer bir saç dökülme tipi olmaktadır. Bu saç dökülmesinin temel sebebi bağışıklık sistemi ile alakalı olmaktadır. Bağışıklık sistemi vücuttan dışarı olarak uzanan saçları kabul etmeyerek vücuttan uzaklaştırmaya çalışır. En ciddi saç dökülmesi olarak bilinmektedir. Çözümleri de son derece sınırlı olduğu için bu saç dökülmesinin sonunda mutlaka kellik durumu ortaya çıkmaktadır. Saç bakım yağı gibi işlemler uygulansa bile bu saç dökülmesine etkili bir çözüm bulmak söz konusu olmaz.

Bu saç dökülmesini yaşayan kişilerin saç bakım serumu gibi özel olan serumları kullanması etkili bir sonuç almasını sağlayabilir. Bu konuda da fayda sağlamaz ise mutlaka bu konu ile alakalı olarak uzmanlık yapmış bir hekime başvurmak gerekir.

Traksiyon Alopesi Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Amerikalı ve Afrikalı olan kadınlar da en sık görülen saç dökülme tiplerinden biridir. Bu saç dökülmesinin temel sebebi kadınların sürekli olarak saçlarını atkuyruğu yapmasıdır. Saçları sık sık ve sıkı olacak şekilde atkuyruğu yapmak bir süre sonra saç köklerine zarar vermeye başlar. Bu zarar gün geçtikçe büyür ve saç dökülmesi sorunu ortaya çıkmaya başlar.

Saç bakım solüsyonu ile saç diplerine masaj işlemi uygulandığı zaman bir süreliğine saçların yumuşamasını ve kendine gelmesini sağlamak mümkün olur. Erkekler saçlarını atkuyruğu yapmadığı için bu durum daha çok kadınlarda ortaya çıkmaktadır. İdeal bir bakım gösterilir ise saç dökülmesini tamamen ortadan kaldırmak mümkün olur. Son yıllar da bu tip saç dökülmeleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi ile karşı karşıya kalan kişiler bu durumun nasıl ortadan kalkacağını merak ederler. Özellikle son yıllar da saç dökülmesi hem kadın hem de erkekler de çok sık karşılaşılan sorunlar arasın da yer almaktadır. Saç dökülmesi tedavisi için olarak dökülmenin sebebi öğrenilerek çözümlenir. Saç dökülme sebebi öğrenildikten sonra buna uygun olan tedavi uygulanır.

Saçlara bakım yağlarını uygulamak çok daha bakımlı ve dökülmeyen, güçlü saçların ortaya çıkmasını sağlar. Aynı zaman da parlak bir saç görünümü konusunda da fayda sağlamaktadır. Saçlar da meydana gelen kırıkların da ortadan kalkması için uçlara maske işlemi uygulanmalıdır. Duş sonrasın da saçları tararken mutlaka açıcı olan krem ya da sprey gibi ürünlerin kullanılması gerekir. Bu ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılmaması sonuç almamanıza sebep olur.