100 TL ve üzeri alışverişinizde KARGO BEDAVA!

0

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri

Dec 10, 2021
0 Yorumlar

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri

Kadınlarda saç dökülmesi sorununun pek çok farklı sebebi söz konusu olmaktadır. Saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler ilk olarak büyük bir panik yaşamaktadır. Daha sonrasında ise çeşitli çözüm yolları aranmaya başlanır. Saç dökülmesinin pek çok farklı çözüm yolu mevcuttur. Kafada yaklaşık olarak 100 bin tane saç teli bulunmaktadır. Bu saç tellerinin her birinin yaşam ömürleri bulunmaktadır. Yaşam ömrü dolan saç telleri saç diplerinden koparak dökülürler. Erkeklerde de bu durum oldukça sık karşımıza çıkar. Capoxil erkek saç bakım solüsyonu kullanarak oldukça etkili sonuçlar elde edilebilir.

Bu dökülmelerin yaşanması ile birlikte kellik durumu meydana gelmektedir. Saç tellerinin yaşam ömürlerini uzata bilmek adına gerekli olan bakımların düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bakımı yapılan saç telleri çok daha sağlıklı bir hale gelir. Capoxil kadın saç bakım solüsyonu ile birlikte saç diplerini ve saç uçlarını en bakımlı hale getirmek mümkün olur. Aynı zaman da saç dökülmesinin engellenmesi konusunda da çok ciddi bir fayda durumu ortaya çıkarır.

Hormonlar ve Genetik Yatkınlık

Kadınlarda saç dökülmesi sebepleri arasında en çok karşılaşılan neden hormonlar ve genetik yatkınlık olmaktadır. Hormon ve genetik yatkınlık kalıcı saç dökülmesi sorununu ortaya çıkarır. Bu saç dökülme sebebi erkeklerde saç dökülmesi de çok sık karşılaşılan sebepler arasında yer almaktadır. Doğru bir tedavi uygulanır ise saç dökülmesini durdurmak mümkün olur. Gebelik döneminde hormonal değişim çok yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.

Hormonal değişimin yaşanması ile birlikte saçlar normal dengesini kaybeder. Saçların normal dengesini kaybetmesi ile birlikte de dökülme sorunu yaşanmaya başlar. Genetik olarak meydana gelen saç dökülmesi çok ciddi bir saç dökülme sebebi olmaktadır. Bu sorun ile karşı karşıya kalan kişilerin uzmana bir hekime başvurması gerekmektedir. Saç dökülmesi sebepleri arasında en çok ön plana çıkan dökülme sebebidir.

Hastalık ve İlaç Kullanımı

Hastalık ve ilaç kullanımı gibi etkenler de saç dökülmesinin temel sebepler arasın da yer almaktadır. Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin güncel olarak sebep olabilecek konulara yönelmesi gerekmektedir. Düzenli olarak kullanılan pek çok ilacın yan etkisi bulunmaktadır. Bu yan etkilerden en yayın olanı ise saç dökülmesi olmaktadır.

Kadınlar da ortaya çıkan saç dökülmesinin en temel sebeplerinden biri ilaç kullanımı ve hastalık durumu olmaktadır. Saç bakımı düzenli bir şekilde yapılsa bile saç dökülmesini durdurmak mümkün olmaz. Bu yüzden mutlaka doktora giderek ilaçların kullanımı ile ilgili bilgilendirme yapmak gerekir. İç organlar da meydana gelen pek çok farklı hastalık durumu da saç dökülmesinin sebepleri arasın da yer almaktadır. Saç dökülmesi konusunda ciddi bir sebep olmaktadır.

Mineral ve Vitamin Eksikliği

Kadınlar da meydana gelen saç dökülmesinin diğer bir önemli sebebi ise vitamin ve mineral eksikliği olmaktadır. Oluşan eksiklik ile birlikte saçlarda çok ciddi bir dökülme durumu söz konusu olur. Vücudun onarılması ve iyi bir hale gelebilmesi için dışarıdan alınan vitamin ve mineral takviyesine ihtiyaç duyulur. Özellikle omega 3 ve 6 eksikliği gibi durumlar saç dökülmesinin temel sebepleri arasında yer almaktadır.

Bu vitaminleri dışarıdan takviye ederek eksikliği ortadan kaldırmak mümkün olmaktadır. Saç bakım yağı bu gibi durumlar için yeterli olmaz. Bu sebeple beslenme düzenini de düzenlemek son derece önemli olmaktadır. Balık yağını ağız yolu ile tüketmek omega 3 ve 6 eksikliğini gidermek için en ideal yollardan biri olmaktadır. Saçların dipten uca en iyi şekilde beslenmesini sağlamak adına iyi bir beslenme düzeni en ideal yöntemler arasında yer almaktadır.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Kadınlar da ortaya çıkan saç dökülmesinin diğer bir sebebi de doğum sonrası saç dökülmesi olmaktadır. Gebeliğin ortaya çıkması ile birlikte kadınlar da hormonal değişim durumu meydana gelmeye başlar. Bu gibi durumlar da saç dökülmesi tetiklenir. Saçların bu dönem de en az hasar ile atlatılmasını sağlamak adına saç bakım serumu ön plana çıkmaktadır.

Bu serumların en doğru şekilde kullanımı hormonal değişimde saçların dökülme sıkıntısını en aza indirmeyi hedefler. Doğum esnasında da çok ciddi bir hormon değişimi ortaya çıkar. Yaşanan bu hormon değişimine saçlar dayanamaz ve dökülme durumu yaşanmaya başlar. Doğum sonrasında emzirme durumu da meydana gelir. Emziren annelerde de besin eksikliğinden kaynaklı olacak şekilde saç dökülmesi söz konusu olur. Kaş ve kirpik dökülmesi de bu gibi durumlarda ortaya çıkabilir.

Deri Hastalıkları

Saç dökülmesi hem erkekler hem de kadınlarda çok sık görülen durumlar arasında yer almaktadır.. Saç dökülmesinin pek çok farklı sebebi olmaktadır. Bu sebeplerin ne olduğu en doğru şekilde öğrenilir ise tedavi edilmesi de o şekil de kolay olmaktadır. Saç derisin de meydana gelen deri hastalıkları saç dökülmesinin temel sebepleri arasın da yer almaktadır. Deri hastalıkları bir süre sonra saç köklerinin beslenmesini engeller.

Bu durum karşısında saç daha fazla yaşayamaz ve cansızlaşarak öllür ve dökülür. Saç bakım solüsyonu ile saç derisinde bulunan hastalığı ortadan kaldırmak gerekir. Bu şekilde saçların dökülmesini engellemek mümkündür. Saç derisinde bulunan hastalık çok ciddi bir boyuta ulaşmış ise mutlaka uzman bir hekime başvurmak gerekir. Böylece çok daha verimli bir sonuç almak mümkün olur. Düzenli krem ya da ilaç kullanımı ile oluşan hastalığı ortadan kaldırabilirsiniz.

Saç Modelleri ve Kozmetikler

Saçları sürekli sıkı sıkı toplamak çok zararlı olmaktadır. Kadınlar da meydana gelen saç dökülmesinin en temel sebepleri arasında yer almaktadır. Özellikle atkuyruğu topuz ya da toplamak saçların köklerine zarar verir. Saç kökleri zarar gördüğü an daha fazla dayanamaz ve ölü hücre haline gelirler. Ölü hücre olan saçlar da dökülme sorunu ile ortaya çıkarlar. Doğru bir şekilde saçlara şekil vermek ve bu şekilde bakım yapmak gerekir.

Kullanılan kimyasal kozmetikler de çok ciddi saç sorunlarını meydana getirmektedir. Saç diplerine uygulanan kozmetik saç maskeleri saçların zarar görmesine sebep olur. Bitkisel kaynaklı olan saç ürünlerinin kullanımı saça herhangi bir zarar vermez. Fakat kimyasal olan ürünlerin kullanımı saçlara çok ciddi zararlar vermektedir. İçerisinde yüksek oranda tuz bulunduran saç bakım ürünlerinden kesinlikle uzak durmak gerekir. Aksi takdirde çok ciddi bir saç dökülmesi meydana gelir.

Psikolojik Sebepler

Saç dökülmesi sebepleri psikolojik sebepler olmaktadır. Hem erkek hem de kadınlar da psikolojik sebep en temel sebep olarak ön plana çıkmaktadır. Son yıllar da yapılan pek çok farklı araştırma ile ilgili olarak psikolojik sebeplerin vücudu pek çok farklı alan da etkilediği ortaya çıkmıştır. Anksiyete ve psikolojik bulanımlar saç dökülmesine sebep olmaktadır. Sürekli olarak stres altın da olmakta saç dökülmesinin sebepleri arasın da yer almaktadır.

Stres altında çalışan kadınlar da saç dökülmesinin temel sebebi stres olmaktadır. Psikolojik sebeplerden bir diğeri ise düzensiz uyku olmaktadır. Uyku esnasında salınan hormonlar vücudun gelişimi ve saçların beslenmesi konusun da son derece önemlidir. Düzenli bir uyku uyumak söz konusu değil ise hormonal dengesizlikten kaynaklı olarak yine saç dökülmesi durumu meydana gelmeye başlar. Saç dökülmesi tedavisi için ilk olarak stres faktörünü ortadan tamamen kaldırmak gerekir.