100 TL ve üzeri alışverişinizde KARGO BEDAVA!

0

Erkeklerde Saç Dökülmesinin Sebepleri

Jan 13, 2022
0 Yorumlar

Erkeklerde Saç Dökülmesinin Sebepleri

Erkeklerde ve kadınlar da en sık karşılaşılan sorunlardan biri saç dökülmesi konusu olmaktadır. Erkeklerde oluşan saç dökülmesinin sebepleri ile kadınlarda görülen saç dökülmesinin sebepleri birbiri ile benzerlik gösterebilen sebepler olmaktadır. Capoxil erkek saç bakım solüsyonu ile birlikte erkeklerde ortaya çıkan saç dökülmesini en aza indirmek ve en iyi formuna getirmek mümkün hale gelir. Özellikle son yıllar da pek çok farklı yöntem ortaya çıkmıştır. İlk olarak saç dökülme sebebi tespit edilir.

Daha sonrasında ise bu saç dökülmesini ortadan kaldırmak için gerekli olan tedavi yöntemleri uygulanabilir. Doğru bir süreç izlenir ise saç dökülmesi kellik sorunu ortaya çıkması ortadan kalkar. Saçların yapıları hem erkekler de hem de kadınlar da farklı bir yapıya sahip olmaktadır. Bu yapıya bağlı olarak da saç dökülmesi meydana gelir. Saçların doğru bir şekilde bakım yapılması ile birlikte dökülme sorununa çözüm bulunur. Capoxil kadın saç bakım solüsyonu  da son zamanların çok tercih edilen solüsyonlarından biri oldu.

Saç Neden Dökülür?

Erkek ve kadınların en çok merak ettiği durumlardan biri saç dökülmesinin nedeni olmaktadır. Saç dökülmesinin nedenleri kendi aralarında farklılık gösterir ve farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelirler. Saç dökülmesini sorunun temelinde pek çok farklı sebep yer almaktadır. Erkekler de meydana gelen saç dökülmesinin temel sebepleri arasında genetik faktör yer almaktadır. Genetik faktöre bağlı olarak meydana gelen saç dökülmesi genellikle kellik gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu yüzden mutlaka çözüm bulunması ve önlem alınması gerekir.

Bu şekilde çok etkin bir sonuç elde etmek mümkün olur. Saçlara bakım uygulanmaması ve temiz bakılmaması da dökülme sebepleri arasında yer almaktadır. İnsan saç derisinde en az 100 bin saç teli bulunur. Bu saç telleri pek çok farklı sebebe bağlı olarak yıpranma gösterir ve bir süre sonra da cansız saç tellerini oluşturmaya başlar. Cansız saç telleri saç derisine daha fazla dayanamazlar ve dökülme durumunu ortaya  çıkarırlar. Saç dökülmesinin ortadan kaldırılması adına ilk olarak saç dökülme sebebini tespit etmek gerekir.

Genetik Faktör

Erkeklerde saç dökülmesi genel olarak genetik faktör etkisi ile meydana gelir. Genetik olarak meydana gelen saç dökülmeleri en sık karşılaşılan ve tedavisi en zor olan genetik faktörlerden biridir. Genetik faktörlerin etkin bir şekilde çözüm bulabilmesi adına mutlaka uzman bir hekime başvurmak ve hekimin önerisinde bulunduğu işlemleri uygulamak gerekir. Saç dökülmesini engelleme yollarını tercih ettiğiniz zaman mutlaka düzenli bir şekilde uygulamak gerekir. Düzenli bir uygulama söz konusu olmaz ise herhangi bir fayda sağlamak da mümkün olmaz.

Son yıllar da yapıla düzenlemeler ile birlikte genetik faktörlü olan saç dökülmelerine de etkili çözümler bulunmaktadır. Kadınlarda meydana gelen saç dökülmeleri çok fazla genetik faktörlü olarak ortaya çıkmaz. Fakat erkeklerde bu durum çok daha farklı bir şekilde gelişir. Doğru bir uygulama gösterilir ise etkisini göre bilirsiniz. Saç dökülmesi sebepleri her insanda farklı seyrettiği için ilk olarak dökülme sebebini öğrenmek gerekir.

Sık Sık Duş Almak

Erkekler de meydana gelen saç dökülmesinin diğer bir sebebi ise sık sık duş almaktır. Sık sık duş almak saçın doğal dengesini bozan ve bu sebeple de saç diplerinin deforme olmasına sebep olur. Saçların bakımlı bir hale gelmesi ve sağlığını koruyabilmesi için 2 ila 3 günde bir saçları yıkamak gerekir. Bu şekilde çok daha etkili olacaktır. Saçların kendi yağında bir süre beklemesi saç diplerinin ve uçlarının beslenmesi konusunda fayda durumu meydana getirmektedir.

Yapılan pek çok farklı işlem saçların sağlam ve sağlıklı yağısını bozar. Sık sık duş almak ve saçların yağlanmasını engellemekte yapılan yanlışlar arasında yer alır. Saç bakımı yapabilmek için ilk olarak saçları doğal dengesinde korumak gerekir. Saçlar doğal dengesi dışına çıktığı zaman olduğundan çok daha hassas ve kırılgan bir hal alır. Bu durumun uzun süre devam etmesi de saç dökülmesi sorununu meydana getirir.

Yanlış Şampuan Kullanımı

Saç dökülmesinin ortaya çıkması konusunda en temel sebeplerden bir diğeri de yanlış şampuan kullanımı olmaktadır. Şampuanların bir kısmında yüksek oranda kimyasal madde bulunur. Bu kimyasal maddeler de saçların yıpranması ve kırılması ile sonuçlanır. Son yıllar da doğal içerikli olan bitkisel şampuanlar saç sağlığı açısından çok daha sağlıklı bir hal almaya başladı. Bu şampuanları tercih ederek en erimli olan sonuçlar ile karşılaşmış olursunuz. Saçların hem dipten hem de uçtan etkin bir şekilde beslenmesi dökülme durumunun ortadan kalkması adına büyük bir fayda sağlar. Şampuanların içerisinde yüksek miktarda tuz ve paraben bulunuyor ise bu durum saçların dökülmesini çok ciddi bir şekilde tetikler.

Bu gibi bir durum ile karşı karşıya kalmamak adına kullanılan şampuanların içerikleri kontrol edilmeli ve daha sonrasında kullanım durumu sağlanmalıdır. Bu gibi konulara dikkat edilmez ise dökülme çok sık meydana gelir. Şampuanın saça uygulanması esnasında da hata yapılmaktadır. Şampuan saça direkt olarak uygulanmamalıdır. İlk olarak su ile yumuşatıp daha sonra saçlara uygulanır ise en iyi sonuç elde edilir. Saç bakım solüsyonu da bu konuda etkili yöntemlerden biridir.

Saç Bakımının İhmal Edilmesi

Saç bakım yağı saçların beslenmesi ve daha sağlıklı bir hale gelmesi konusunda fayda durumu meydana getirir. Saç bakım yağlarının düzenli bir şekilde uygulanması ve saçlara uygun olarak şekilde uygulanması ile birlikte dökülme gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlamak da mümkün hale gelir. Her gün düzenli bir uygulama gösterilir ise saçların daha parlak olması da sağlanmış olur. Saç diplerine uygun bakım gerçekleşir ise ilerleyen sürede saç diplerinin sağlığı iyi bir hal alır.

Saç dökülesini durdurmak için de saç diplerinin sağlıklı olması en önemli olan konulardan biridir. Saç tellerinin ince olduğu kişiler doğru bir bakım ve beslenme ile saç diplerini daha kalın ve daha güçlü bir hale getirebilirler. Saç bakım serumu gibi özel serumların kullanımı saçların daha sağlıklı ve yumuşak olmasını sağlar. Aynı zaman da dökülme durumunu da ortadan kaldırırlar.

Vitamin ve Mineral Eksikliği

Erkeklerde meydana gelen saç dökülmesinin temel sebeplerinden bir diğeri ise vitamin ve mineral bakımından eksik beslenme konusu olur. Özellikle biotin ve C vitamini bakımından eksik beslenmek saçların beslenmesini engellediği için dökülme sorununun temel sebebi olarak ortaya çıkabilir. Daha sonrasında minerallerin de önemi ortaya çıktı. Omega 3 ve 6 yağları bakımından zengin beslemek saçların çok daha sağlıklı ve gür olmasını sağlar. Bu sebeple yağlı balık tüketimine önem göstermek gerekir.

Düzenli bir şekilde meyve ve sebze tüketimi de saç sağlığı açısından son derece etkili olmaktadır. Saç dökülmesi tedavisi için uyku düzenini ayarlamak da son derece önemli olmaktadır. Stres ve depresyon gibi durumlar yeme bozukluğuna sebep olan önemli etkenler arasında yer alırlar. Bu gibi durumlarda da saç dökülmesi çok daha ani bir şekilde gerçekleşmesine sebep olur.