100 TL ve üzeri alışverişinizde KARGO BEDAVA!

0
media

Saç Dökülmesine Sebep Olan Nedir?

Dec 05, 2021
0 Yorumlar

Son zamanlarda önemli miktarda saç dökülmesi fark ettiniz mi? Saçımızın doğal büyüme döngüsü nedeniyle günde yaklaşık 50-100 saç telini kaybetmek tamamen normaldir. Bazı kel yamalar görüyorsanız veya normalden daha fazla saç tarıyorsanız, saç dökülmesi veya saç büyüme sorunları yaşıyor olabilirsiniz.

İyi haber şu ki, saç dökülmesini gidermenin yöntemleri var. Bir saç çözümü bulmanın ilk adımı, sorunun kökünü anlamaktır.

“Saç dökülmesine ne sebep olur?” diye merak ediyorsanız, okumaya devam edin. Sizin için birkaç cevabımız var.

1. Sıkı saç modelleri

Saçlarınız her zaman sıkı bir topuz, at kuyruğu, veya örgü şeklindeyse saç köklerinize çok fazla sürtünme uyguluyorsunuz demektir. Uzun süreli sürtünme, çekiş alopesisine veya sürekli sürtünmeden kaynaklanan saç dökülmesine neden olabilir. Çekiş alopesi için en iyi saç çözümü, saçınıza mümkün olduğunca sıkı stillerden bir mola vermektir.

2. Hormonal değişiklikler

Birçok kadın doğumdan sonra saçlarında değişiklik fark eder. Bu tip saç dökülmesine östrojen seviyelerindeki düşüş neden olur. İyi haber şu ki, kadınların östrojen seviyeleri genellikle doğumdan sonra dengelenir, ancak bu arada bununla başa çıkmak zor olabilir.

Bir tiroid dengesizliği de saç büyüme sorunlarınızın nedeni olabilir. Tiroid saç üretiminde önemli bir rol oynar. Tiroid fazla veya az çalışıyorsa, vücudunuzun normal saç büyümesini sürdürmesi zor olacaktır.

3. Reçeteli ilaçlar

Bazı reçeteli ilaçların yan etkisi olarak saç dökülmesi vardır. Bu ilaçlar arasında kan incelticiler, akne ilaçları, antidepresanlar ve kolesterol düşürücü ilaçlar bulunur.

4. Kötü beslenme

Saçlarınız da dahil olmak üzere vücudunuzun tüm kısımlarını sağlıklı tutmak için dengeli bir diyet önemlidir. Yiyecekleriniz yoluyla yeterli protein ve vitamin almıyorsanız saç dökülmesi meydana gelebilir. Diyetinizin bol miktarda sebze (koyu, yapraklı yeşillikler en iyisidir) ve fasulye, et ve yumurta gibi bol miktarda protein kaynağı içerdiğinden emin olun.

5. Genetik

Saç dökülmesi çok sıklıkla genetiğin bir ürünüdür. Çoğu insan, ailelerindeki yaşlı insanlarla aynı modelde saçlarını kaybettiklerini fark edeceklerdir - saç dökülmesi aynı bölgelerde meydana gelecek ve aynı yaşta başlayacaktır. Doğru önlemleri alır ve saç çözümlerini kullanırsanız, kendiniz ve gelecek nesiller için saç dökülmesine yönelik genetik yatkınlığı düzeltebilirsiniz.

6. Stres

Stres, alerji, baş ağrısı, kilo kaybı, saç dökülmesi ve daha fazlası gibi fiziksel rahatsızlıklarda kendini gösterme gücüne sahiptir. Stresi yönetmenin yollarını bulmak, genel sağlığınız için önemlidir. Meditasyon, egzersiz ve arkadaşlarınızla ve aile üyelerinizle stresinize neyin neden olduğu hakkında konuşmak gibi aktivitelerle strese bağlı saç dökülmesini tedavi edebilirsiniz.

Erkekler ve Kadınlar için Saç Çözümleri

Saç dökülmesinin üstesinden gelmenin son derece zor olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, saç derinizi besleyen ve saç büyümesini destekleyen tamamen doğal bileşenlerle dolu, FDA onaylı bir saç dökülmesi çözümü olan Capoxil'i geliştirdik. Saçınıza gerektiği değeri Capoxil ile verin!