En Uygun Şampuan Nasıl Seçilir?
Hiç mağazada şampuan reyonunda durup “hangi şampuanı seçmeliyim?” diye düşündünüz mü?
Saçınız ve saç deriniz için farklı şeyler yapmayı vaat eden çok sayıda şampuan seçeneğiyle çevrili olduğunuzda, seçim yapmak neredeyse imkansız olabilir! Saçınız için doğru şampuanı seçip seçmeyeceğinizi nasıl anlarsınız? Malzemeler güvenli ve sağlıklı olacak mı? Tüm bu malzemeler ne işe yarıyor?
Şampuan süreci boyunca her saç telini beslediğinizden emin olarak yıkayabilmeniz için şampuan ve saç derisi türleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi gözden geçireceğiz.
ŞAMPUAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
“Saçlarım için en iyi şampuan nedir?” Diye merak ediyorsanız. kafa derisi tipinizi göz önünde bulundurmalısınız. Şampuanlar, önce saç derinizi ve köklerinizi temizlemek ve aşağı inerken saçınızın geri kalanını yıkamak için tasarlanmıştır.
Genel olarak üç kafa derisi tipi vardır: Kuru, yağlı ve karma.
Yağlı saç derisi parlak olma eğilimindedir, yağlı kökler oluşturur ve kepek kümeleri oluşturabilir.
Kuru kafa derisi genellikle yıkandıktan sonra gergin ve kaşıntılı hisseder ve pul pul olabilir.
Kombinasyon kafa derisi dengelidir. Ne çok kuru ne de yağlıdırlar ve kökler 2-3 gün boyunca 'kirli' görünmez.
Piyasada birçok mükemmel şampuan var, ancak kafa derisi tipinize bağlı olarak arkadaşınızın saçı için en iyi şampuanın saçınız için en iyi şampuan olmayabileceğini unutmamak önemlidir. Tavsiyelerine ne kadar güvenirseniz güvenin, tamamen başka birinin deneyimine dayalı bir ürün satın almanızı önermiyoruz.
Saçınız için en iyi şampuanı seçmek için bu kılavuzu kullanın ve tüm saç sorunlarınızı ortadan kaldıracaksınız!
SAÇLARINIZ İÇİN DOĞRU ŞAMPUANI KULLANMAK
Artık ne tür saç derisine sahip olduğunuzu nasıl belirleyeceğinizi bildiğinize göre, saçınıza iyi gelecek farklı şampuanları incelemeye başlayabilirsiniz.
Saç deriniz yağlıysa...
"Nemlendirici" veya "kıvırcık saçlar için iyi" olduğunu iddia eden şampuanlar kullanmayın. Bu ürünler, zaten yeterince sahip olduğunuz nemi eklemek için tasarlanmıştır! Saçınızı ne sıklıkta yıkadığınıza bağlı olarak haftada bir veya iki kez arındırıcı şampuan kullanmayı düşünün. Arındırıcı şampuanlar fazla yağı çıkarmak için harikadır, ancak sık kullanım saç derinizi aşırı kurutabilir. Etiketinde "hacim veren", "güçlendiren" ve "dengeleyici" olan şampuanları arayın.
Her şampuanladığınızda ve çok iyi duruladığınızda saç derinizi nazikçe ovmaya odaklanın. Bu, saç derinizdeki yağların parçalanmasına yardımcı olacaktır.
Saç deriniz kuruysa…
"Güçlendirici", "güçlendirici" veya "hacim verici" olduğunu iddia eden şampuanlar kullanmayın. Bunlar, doğal yağlarınızı soyma ve daha da fazla kuruluğa neden olma eğilimindedir. Saç deriniz pul pul değilse, nem eklemek, nemlendirmek ve bukleleri beslemek için formüle edilmiş şampuanları arayın. Bunlar kuru saç derinize gerekli nemi katacaktır. Sülfatlarla formüle edilmiş şampuanları kullanmayın.
Saç deriniz pul pul ise, her yıkamanızda saç derinize hafifçe masaj yapın. Bu, ölü deri hücrelerini gevşetmeye ve çıkarmaya yardımcı olacaktır.
Şampuan saç deriniz ve kökleriniz için tasarlanmış olsa da, saçınızın geri kalanını da yıkar. İşte saç tipleri için şampuan için hızlı bir kılavuz:
İnce saçlar:Hacim veren şampuan
Kalın saç:Nemlendirici/nemlendirici şampuan
Düz saç:Pürüzsüzleştirici şampuan
Dalgalı saç:Dengeleyici şampuan
Kıvırcık saç:Nemlendirici/kabartmayı azaltan şampuan
Yıpranmış saçlar:Güçlendirici şampuan
ŞAMPUAN İÇERİĞİ
Şampuanın içindekiler muhtemelen çoğu kişiye yabancı bir dilde yazılmış gibi görünür. Bununla birlikte, en yaygın ve en zararlı bileşenler, sodyum lauret sülfat ve amonyum lauril sülfattır. Bu katkı maddeleri, şampuanınızın süper köpüklü olmasına neden olur, ancak bunlar hiç gerekli değildir. Aslında - düpedüz kötüler.
Bu köpürtücü ajanlar, saç derinizi, köklerinizi ve saç tellerinizi sağlıklı tutmak için gerekli olan doğal yağları saçlarınızdan alır. Sizi saç derisinden saç tellerine kadar, hasara veya tahrişe neden olmadan temizlemeye yetecek kadar iyi köpüren, bol miktarda sülfatsız şampuan var.
İşte kaçınmak isteyeceğiniz diğer şampuan bileşenlerinin hızlı bir listesi:
Parabenler:Anormal meme hücresi bölünmesine ve tümörlere neden olabilir.
Sodyum klorür (tuz):Tuz tam olarak zararlı olmasa da çok kurur ve saç dökülmesine katkıda bulunabilir.
Dietanolamin (DEA) ve Trietanolamin (TEA):Kansere neden olabilir.
Formaldehit:Alerjik reaksiyonlara, tahrişe ve kansere neden olabilir.
Silikonlar:Saçı ağırlaştırarak yağlı ve mat görünmesini sağlar.
Alkol:Şampuanlarda yaygın olarak bulunan her türlü alkol, saçınızı ve saç derinizi çok kuru hale getirir.
Saçınız için kötü olan bu bileşenlerin çoğu şampuanlara koruyucu, kıvam arttırıcı veya köpürtücü olarak eklenir ve bunlar tamamen gereksizdir. Şampuanınız, saç deriniz ve saçınız için besleyici olduğu kanıtlanmış bileşenlerle dolu olmalıdır! Tipik olarak, bunlar doğada bulunabilen (ve telaffuzu kolay!) bileşenler olacaktır. Bu içeriğe sahip şampuanları arayın.